Zvezda koja pada

Dragi naši dilandogovci, kucnuo je čas: najduži ciklus u istoriji serijala napokon će početi da se odmotava pred vašim očima! Već sama naslovna strana preteći daje na znanje – odbrojavanje je počelo. Odbrojavanje do pada meteora koji će (možda?) smrskati Dilanov svet onako kako je već počeo da krcka logo. Još 13 brojeva. Čitava jedna izdavačka godina narastajuće napetosti i cvokota, ukoliko visoka očekivanja budu ispunjena.

Nastavi sa čitanjem

Gručizmi!

„Pisanje te uvek ponese kada pišeš o Gruču, ukoliko u tome istinski uživaš. Njega, u stvari, nikad nije teško uvesti na scenu. Najteži zadatak je izvesti ga s nje. On ne oduzima prostor samo glavnom junaku, nego i scenaristi. Isekao sam čitave sekvence kako bih ubacio neke njegove doskočice. I na kraju sam, da bih ga ućutkao, morao da napravim rez… bilo je neminovno.”

Nastavi sa čitanjem

Crno-belo-crveni svet

Nije sve tako crno. Ponešto je i u nijansama crne i crvene. Tako svet vidi izvesni Morgan Lost, jedan od vodećih lovaca na serijske ubice u Novom Heliopolisu. To je svet u kome se Drugi svetski rat nikada nije dogodio, ali su korporacije i birokratija svejedno zavladale. Ljudi su depresivni ili na ivici ludila, zločinci su televizijske zvezde. Jedna tragična noć promenila je vlasnika malog bioskopa u melanholičnog nesaničara i borca protiv kriminala. Ali sada je sve to prošlost. Posle nebrojenih avantura, Morgan Lost se preselio u London i skrasio sa suprugom. Nije srećan, ali živi mirno. Sve dok ne sretne Dilana Doga, istraživača noćnih mora…

Nastavi sa čitanjem

Planeta mrtvih

O kakvom je to presudnom događaju reč? Pročitajte priču „Zbogom, Gručo” u dnu strane i znaćete. A sve što posle toga dolazi jeste jedan vrli mrtvi svet i u njemu Dilan Dog. Okružen zombijima i živima koji pokušavaju da živi i ostanu, vremešan, ogorčen, ponovo poročan i očajno sam (ako ne računamo njegova setna ćaskanja sa Smrću, jednako obesmišljenom u svetu kojim hode mrtvaci). Istraživač noćnih mora uvek je mislio da će ga budućnost pregaziti tehnologijom, njemu oduvek tako stranom; ironično, planeta je dočekala budućnost po meri košmara, a baš će Dilan biti najnesnađeniji, najizgubljeniji u njoj. Njemu takav svet, to gorko zna, ne treba. No, treba li on takvom svetu? Možda više no ikada pre!

Nastavi sa čitanjem