This is the end, beautiful friend?

„Meet the new boss, same as the old boss”, pevao je pre sada ravno pedeset godina Rodžer Daltri u kultnom hitu grupe The Who – „Won’t Get Fooled Again”. Ovaj stih je poslednji u pesmi koja govori o revolucijama, i o tome kako se, kada se sve to odigra i smiri, na kraju situacija u neku ruku vrati na staro.

Mister Noova revolucija ne razlikuje se previše po tom pitanju. I ona je, evo, stigla do svog finiša, a na kraju nas je sačekalo isto ono što smo ugledali i kada smo prvi put podigli neku od pilotovih svezaka. Visok momak, crne kose sa dosta sedih, uredno obrijan, u pilotskoj jakni, njegov verni drug „zlatokosi Švabo”, što bi rekao Saša Lošić, i njegova voljena Patriša, koja traži drevne izgubljene gradove po džunglama Amazonije.

Nastavi sa čitanjem

Alternativni boneliverzum

…DEL!

Jeste li preživeli? Čini se da jeste.

Prvi deo Mister Noove Revolucije, objavljen na jesen 2020, u predgovoru, koji sam napisao, pozvao je na „veliki reset” pilotovog univerzuma. Priznajem, trebalo je hrabrosti da se zavrti prvih nekoliko stranica priče u kojoj Džeri Drejk proživljava svoj privatni kjubrikovski pakao oslikan u duhu kultnog filma „Full Metal Jacket. Međutim, kada prođe inicijalni osećaj nelagode, ispostavlja se da je Mikele Mazijero odradio odličan posao. A to ste, sudeći po reakcijama, ocenili i vi, dragi čitaoci.

Nastavi sa čitanjem

Veliki reset

Kada sam bio nekih dvadeset i kusur godina mlađi, reč restart, ili, modernije, reboot, nije nužno značila nešto negativno. Studiraš pet godina medicinu, shvatiš da ne ide, pa udariš restart i upišeš, šta znam, istoriju umetnosti. Zaglavi ti kompjuter, CTRL+ALT+DEL, problem rešen. Odeš u inostranstvo, ne snađeš se, dođeš nazad u Srbiju, kreneš iz početka. Restart kao večita nada u bolje sutra.

Nastavi sa čitanjem